Vårstäda snabbt och enkelt – Bra tips på vårstädning

Det bästa sättet att spendera början av den blommande årstiden är att vårstäda upp allt dammigt skräp som har samlats över vintern. Vad de flesta inte vet är att vårstädning kan vara enkelt och gå snabbt också!

Snabba och enkla städtips för att vårstäda

Försök att städa lite varje dag. Alla har en sekund att undvara, så varför inte använda den sekunden för att rensa en byrålåda eller slänga någonting som du inte behöver? Här är några snabba städningstips för att vårstäda från våra städare i Uppsala:

  • Gör de enkla uppgifterna först. Städa köksskåpen med en dammtrasa och poleringsmedel. Du kanske inte märker det men räfflorna som gör skåpen dekorativa kan ha samlat damm under de mörka vintermånaderna. Detta gäller också kylskåpsdörrarna.
  • Polera hela din samling av silverbestick och prydnadsföremål. Efter en lång tid blir silver mörkgrått och känns som tjära på dina fingertoppar. Använd en trasa och silverpolish för att rengöra det.
  • Din ugn är också en viktig anordning som behöver rengöras då och då. Var säker på att du tar bort all bränd mat som ligger i botten på ugnen och städa upp fettet med såpa. Såpa är det enda som har förmågan att ta bort dessa avskyvärda fläckar.
  • Kom ihåg att slänga allt du inte behöver. Detta gäller även din garderob. Du kommer märka att du äger mycket kläder som du inte använder. Vad är meningen med att ha dem om du inte använder dem? Detta är det första snabba steget för att organisera din garderob. Resten snyggar bara till den.

Multitask-städa

  • Gör mer än en uppgift i taget. Du kommer att känna dig mer produktiv genom att göra detta. Jag menar inte att du ska knyta en borste i ditt förkläde medan du städar andra ytor. Om någonting är i tvättmaskinen, passa på att städa någonting annat som att putsa ett fönster eller rengöra duschen.
  • Tvätta alla gardiner i huset. Gravitationen kanske drar materialet neråt, men spindlar gillar privatlivet. Glöm inte gardinstången. Den har ett tjockt lager av damm som du andas in när du sover.
  • Damma alla ljusanordningar så som lampor och inredning. Du kommer bli förvånad över hur mycket damm som samlas på ytan.
  • Det viktigaste att rengöra i ditt hus är möblerna. Soffan är där du spenderar mest tid. Du vill inte att din vackra soffgrupp ska vara full av damm. Beroende på vilket material det är så kan du antingen torka eller dammsuga för att få bort allt hår och damm som har fastnat på din soffa.