8 Djurvänliga rengöringstips för den perfekta hemstädningen

Funderar du på hur man får till en djurvänlig rengöring? På våren är det inte bara dags att ta sig ut utomhus för att känna det underbara vädret, lukta på de vackra blommorna och njuta av årstiden med din lurviga vän, utan också en tid för rengöring och speciellt för husdjursägare är det ett besvärligt jobb. Eftersom våren också åtföljs av regn, rörs saker och ting runt mer,  vilket gör hemmet smutsigare särskilt när dina husdjur förflyttar sig över alla möjliga platser. Regniga vårdagar innebär en uttömmande kamp för att hålla hemmet rent med extra rengöringsarbete. Kontakta en bra städfirma i Uppsala om du är i behov utav prisvänlig städhjälp.

Rengöringsprodukter som är miljövänliga samt djurvänlig

Om du planerar för ett rengöringsuppdrag är det viktigt att använda rengöringsprodukter som är mindre giftiga, säkra för dina barn samt husdjur men också miljövänliga. Med ett brett utbud av rengöringsverktyg för daglig rengöring kan du hålla ditt hem rent. Och dina barn och husdjur fria från sjukdomar!

Här är några viktiga husdjursvänliga rengöringsverktyg/produkter som kan läggas till ditt rengöringsprogram och hjälpa dig med snabb och fläckfri rengöring.

Reveal Spray Mopp

Denna spray mopp är mycket effektiv vid rengöring av golven eftersom den tar upp 50% mer av det finkorniga dammet och smutset per svep jämfört med de traditionella mopparna. Dessutom är den ganska enkel att hantera och använda. För optimal djurvänlig rengöring kan du försöka med hälften vatten, hälften vinäger, och det är ganska enkelt med den här moppen.

Dammvippa

Dammvippa är en viktig sak för rengöring av ditt hem. Den drar bort smuts och damm från fönsterbrädet, möbler, soffor och dörrpaneler. Den här saken fångar och håller i dammet utan kemikalier, och det stora huvudet täcker en bredare yta med varje svep. Detta är definitivt ett måste bland dina rengöringsverktyg för djurvänlig rengöring.

Luddrulle

Hus med husdjur bör alltid ha en luddrulle i sin hylla. Luddrullen är ett fantastiskt verktyg som hjälper dig att ta bort även de minsta hårstrån från ditt husdjur. Allt från linne, möbler, klädsel, din kappa och allt annat du vill använde den på. Det tar bara en sekund att ta bort katt- eller hundhår från pälsen eller möblerna och hålla ditt hem hårfritt.

Trådlös handdammsugare

Den trådlösa handdammsugaren är ett innovativt tillägg till dina rengöringsverktyg. Den har snabbt ökat i popularitet hos husdjursägare för sin höga användbarhet i hem med husdjur. Den är lätt och snabb att använda, och ett perfekt verktyg för snabba saneringar och för dammsugning av bilar, trappor och husdjursområden.

Sprayflaskor

Dessa små flaskor har stor användning i ditt hem, där du kan använda dem för dina egna rengöringsändamål. Gör din egen rengöringslösning och häll den i sprayflaskan för att använda där du önskar. För rengöring av fönster och speglar är en 50-50% lösning av vatten och vit vinäger. Det är den bästa rengöringslösningen för djurvänlig rengöring.

Mikrofiberdukar

Dessa fina dukar är bra för att ta bort ludd och smuts. Dessutom fungerar de bra utan att använda några rengöringsmedel. Det är inte nödvändigt att använda massor av kemikalier i ditt hem om du inte vill.

Handhållen kvast och dammhållare

Varje hushåll bör ha detta, och särskilt hus med husdjur. Dessa är så praktiska att ha till hands för enkel rengöring. En uppsättning av detta verktyg kan märkas och användas separat för skräphögar.

Loppspray

Varje hushåll med husdjur bör ha en loppspray för husdjur och hemmiljöer. Spray som Frontline loppspray; permetrin är för husdjur medan Indorex spray är för hemmiljöer. Detta i syfte att hålla bort de yttre parasiterna från att attackera husdjur och hålla huset parasitfritt.